Antrenamente

Tehnici de vizualizare

Succesul magiei hermetice depinde în mare parte de abilităţile de vizualizare şi vibrare. De aceea, înaintea oricărei lucrări este nevoie de practică în ambele domenii. Exerciţiile de vizualizare crează şi ne întăresc viziunea astrală. Odată cu vizualizarea, direcţionam energie într-o anumită acţiune din lumea materială. Aproape orice invenţie este precedată de o idee, care este apoi revizuită şi pusă în practică - acelaşi lucru se aplică şi pentru energie. Această energie trebuie concentrată şi aplicată, altfel nu se întâmplă nimic. Vizualizarea intensă şi clar orientată direcţionează energia. Când te poţi concentra fără întrerupere şi când poţi menţine viziunea unui obiect dorit în minte pentru cel puţin cinci minute, atunci poţi spune că stăpâneşti tehnica de vizualizare.

Sunt recomandate două tehnici pentru a-ţi dezvolta puterile de vizualizare (şi astfel, de concentare). Prima presupune petrecerea a aproximativ un sfert de oră pe zi timp de o săptămâna vizualizând în detaliu fiecare din sigiliile de mai jos.

Setul I

vizualizarevizualizarevizualizarevizualizarevizualizare

Setul II

vizualizare
Petrece aproximativ trei minute vizualizând fiecare sigiliu, mai întâi desenând sigiliul, iar apoi închizând ochii pentru a-l vedea în minte. Când ai ajuns să poţi vizualiza cu uşurinţă sigiliile fără să fie nevoie să le desenezi înainte, încearcă să-l construieşti pe fiecare "în minte", închide-ţi ochii şi imaginează-te desenând sigiliile în aer şi repetă asta pentru fiecare sigiliu în parte. Parcurge sigiliile în ordinea în care sunt prezentate.

Toate cele trei sigilii bidimensionale din setul II trebuie desenate şi vizualizate printr-o mişcare continuă.

După ce-ai reuşit asta, încearcă să adaugi culori vizualizării sigiliului tridimensional: de exemplu, vizualizând luna în creştere ca fiind galbenă, o latură a tetraedrului ca fiind roşie, alta ca fiind albastră ş.a.m.d. Continuă astfel până când eşti satisfăcut(ă) că poţi conjura în minte culori şi sigilii şi să le ţii câteva minute. Dacă te ajută, încearcă să construieşti un sigiliu în minte fix înainte de a merge la culcare.

A doua tehnică implică Jocul Stelelor. Construieşte-ţi Jocul Stelelor conform detaliilor din NAOS şi începe să joci jocul fie singur(ă), fie cu un adversar. Precum în şah, simplul fapt că joci jocul – şi încercând să gândeşti mişcările în avans – dezvoltă vizualizarea şi concentrarea la un nivel uimitor.

Nu sunt necesare alte tehnici.Ultima actualizare: 10.01.2016