Articole

Măestria în magie

Reţeta succesului atât în ritualurile ceremoniale, cât şi în cele hermetice este de a restrânge scopul ritualului la un scop foarte precis şi înainte de ritual să se găsească: a) o vizualizare simplă a acestui ţel b) o frază (care poate fi incantată/vibrată) care să cuprindă scopul în câteva cuvinte. Această frază poate fi scrisă pe hârtie (de ex: pe un pergament şi într-un cod secret al tău, sau într-un limbaj "ocult" cunoscut) şi incinerat ceremonial în timpul ritualului.

Scopul ritualului trebuie să devină dorinţa ta, iar ritualul este un mijloc prin care această dorinţă poate fi îndeplinită. Este esenţial, bineînţeles, ca această dorinţă să fie puternică, iar tehnicile de magie sunt doar simple mijloace pentru ca această dorinţă să fie fortificată şi direcţionată.

Cea mai uşoară tehnică de folosit şi stăpânit este frenezia. Aceasta are loc atunci când îţi induci gradual o stare, până când ajunge la un maxim de emoţie şi senzaţie, iar ceremonialul ritualului este un mijloc pentru a spori această senzaţie, punând la dispoziţie un cadru atât în spaţiu cât şi în timp. Într-un ritual ceremonial, de exemplu, ar trebui să foloseşti texte fixe, pregătite dinainte ca mijloace pentru generarea (din interior) a emoţiilor necesare, spunând cuvintele viguros şi dramatic.Dacă dirijezi un ritual la care mai sunt şi alţi participanţi, înainte de toate adu-i în starea mentală necesară căci aceasta ajută la generarea unei anumite cantităţi de energie magică, de exemplu, îi poţi ţine într-o cameră întunecată timp de 30 de minute înainte de începerea ritualului. Este esenţial pentru tine să pui în scenă ritualul cât mai bine posibil, făcându-l un ritual memorabil. Întregul ritual, de la început până la sfârşit, trebuie să fie cât mai emoţionant.

Pentru a putea atinge şi susţine asemenea emoţie şi dramatizare este nevoie de practică. Un bun magician va "juca" pentru congregaţia lui precum un actor de la teatru: magia ceremonială a fost dintotdeauna o Artă dramatică. De asemenea, vrăjitorul iniţiat (sau vrăjitoarea iniţiată) se va folosi uneori şi de unele improvizări în ritualurile ceremoniale şi de aceea unele incantaţii trebuie memorate în prealabil pentru a fi folosite atunci când circumstanţele o cer.

Ritualurile, atât ceremoniale cât şi hermetice, necesită energie, iar tu eşti scânteia care aprinde focul Prometeic. Pentru a genera această scânteie este nevoie de efort, atât fizic, cât şi mental, iar la sfârşitul ritualului trebuie să ai o senzaţie de exaltare, dar şi de oboseală: să fii, de fapt, aproape de limita epuizării. Dacă nu eşti, este puţin probabil că ritualul să aibă succes. Acesta este unul din cele mai importante lucruri de ţinut minte. Nu-i destul doar să zici cuvintele şi să încerci câteva incantaţii: trebuie să pui suflet în ceea ce faci. Literalmente, trebuie să te aduci aproape de starea posesiei, a nebuniei divine/diabolice, dar mereu în acord cu dorinţa ta (scopul ritualului), oprindu-te puţin înainte de abandonarea totală. Trebuie să fii gata să dansezi, să sari, să râzi, să plângi şi să ţipi, dar trebuie să fii capabil(ă) să te schimbi brusc: cultivând liniştea dramatică şi arta privirilor.

În cele mai multe ritualuri ceremoniale este una din sarcinile congregaţiei de a se abandona: dansurilor, plăcerilor s.a.m.d., dar tu, ca maestru/maestră al ceremoniei nu poţi, deoarece trebuie să direcţionezi energiile descătuşate. Există un echilibru în orice ritual pe care numai experienţa te învaţă şi măestria necesită întreprinderea unor numeroase ritualuri pentru dezvoltarea aptitudinilor necesare.

Ritualurile funcţionează pe baza energiei: această energie este direcţionată prin vizualizări sau incantaţii/mantre după dorinţa ta. Astfel, ritualul însufleţit devine canalul sau "Poarta" care aduce un flux de energie acauzală în universul cauzal ("de zi cu zi"). Această energie re-ordonează cauzalul, producând astfel schimbări.

Una din primele priorităţi ale oricărui vrăjitor aspirant trebuie să fie obţinerea şi mobilarea unei zone că Templu şi/sau să găsească o locaţie în aer liber potrivită. Mobilierul templului trebuie să fie simplu, lăsându-se spaţiu pentru mişcări. Fii creativ(ă) şi individual(ă) în creerea atmosferei potrivite pentru Templu. Nu folosi simboluri sau decoraţiuni pe care tu însuţi nu le înţelegi şi care se leagă de o anumită tradiţie trecută. De exemplu, un Satanist tradiţional autentic nu va folosi niciodată vreun simbolism cabalistic sau statuete/sigilii/unelte/obiecte de cult ale Eonilor trecuţi (ex: sumerian, egiptean). În schimb, trebuie folosită simbolistica Zeilor Întunecaţi (consultaţi lucrări precum "Codex Saerus" sau "Naos").

Este esenţial pentru tine să simţi că faci parte dintr-o tradiţie vie, exclusivă, stăpânind o cunoaştere secretă pe care cei din afară nu o posedă şi nici n-o înţeleg. Pentru că magia să funcţioneze cu succes, să fii exclusiv înseamnă un plus de putere şi carismă.

Dezvoltă-ţi abilitatea de incantare prin practică regulată şi nu-ţi fie teamă să foloseşti cântece Latine. Ele nu sunt folosite doar pentru că puţini înţeleg limba, ci pentru că din toate limbile, Latina permite să fie cântată cel mai bine conform cu principile cântecului ezoteric. A fost de asemenea limba folosită în Liturghia Neagră tradiţională şi puţine incantaţii netraduse au supravieţuit secolelor. Acestea sunt printre cele care trebuie memorate pentru a fi folosite pe moment.

Exemple de incantaţii:

*Veni, omnipotens aeterne diabolus!

*Ad Satanas, qui laetificat juventutem meam.

*Pone, Diabolus, custodiam!

*Aperiatur terra, et germinet Abatu.

*Caligo terrae scinitur
Percussa solis spiculo
Dum Lucifer ex stella nascitur
In fedei diluculo
Rebusque jam color
Redit Partu nitentis sideris.

*Oriens Splendor

Oriens splendor lucis aeterne
Et Lucifer justitiae: veni
Et illumine sedentes in tenebris
Et umbra mortis.

*Diabolus

Dies Irae, dies illa
Solvet Saeclum in favilla
Teste Satan cum sibylla.
Quantos tremor est futurus
Quando Vindex est venturus
Cuncta Stricte discussurus.
Dies irae, dies illa!

*Sanctus Satanas

Sanctus Satanas, Sanctus.
Dominus Diabolus Sabaoth.
Satanas, venire!
Satanas, venire!
Ave, Satanas, ave Satanas.
Tui sunt caeli,
Tua est terra,
Ave Satanas!Ultima actualizare: 21.12.2015