Articole

Iniţierea satanică

Pe parcursul lungului drum de la neofit la iniţiat, practicantul sincer va trebui să treacă prin mai multe forme de iniţiere.
Acestea sunt trei la număr:

Calea: Prima iniţiere este chiar auto-iniţierea în Satanism ca şi cale ocultă, sau dedicarea faţă de Satan. Pe internet se găsesc numeroase modele pentru Dedicare, însă e important ca şi neofitul să adauge ceva din personalitatea sa în ritual. Este ideal ca acest ritual să fie făcut pe cont propriu.
Începătorul care încă nu a trecut prin această formă de iniţiere este neofitul de grad I.

Poarta: Cea de-a doua formă de iniţiere este iniţierea într-o anumită tradiţie şi într-un anumit sistem ezoteric. O tradiţie cuprinde totalitatea practicilor, a ritualurilor, a principiilor, a filozofiei, a metodelor, cât şi un sistem ezoteric propriu, sau unul preluat din alte tradiţii. Sistemul ezoteric trebuie văzut iniţial ca o hartă, ca o reprezentare a forţelor nevăzute cu care lucrăm şi ca un ghid al muncii spirituale şi al iniţierilor viitoare. Fiecare tradiţie are unul sau câteva ritualuri de iniţiere, care pot fi făcute fie pe cont propriu, fie alături de alţi ocultişti, cu un anumit grad de libertate în privinţa ritualului în sine, însă mai strict decât Dedicarea.
Practicantul care încă nu a trecut prin această formă de iniţiere este neofitul de grad II.

Cheia: Cea de-a treia formă de iniţiere este iniţierea într-un anumit nexion/ordin/templu/lojă/grup ezoteric, care practică sistemul ezoteric în care practicantul a fost iniţiat. Aceste ritualuri sunt în general secrete şi sunt create de ordinele/grupurile în cauză, neofitul urmând să le descopere pe măsură ce le întreprinde. Ele au o formă fixă şi sunt stricte în ceea ce priveşte eventualele modificări. Neofitul ajunge să fie iniţiat într-un grup ocult abia după câteva luni sau chiar ani în care este supus unor teste de caracter, cunoştiinţe şi loialitate. Acest ritual este mereu unul de grup.
Practicantul care încă nu a trecut prin această formă de iniţiere este neofitul de grad III.Odată depăşite aceste trei trepte, practicantul sincer îşi poate depăşi condiţia de neofit şi se poate considera un proaspăt iniţiat. Însă şi iniţierea este la rândul ei un proces de lungă durata, cu propriile ei etape, teste şi ritualuri, ele depinzând de tradiţia şi de sistemul ezoteric urmat.

Ultima actualizare: 10.10.2016