Despre site


Ne-am propus să realizăm un site informativ pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre Satanism, având în vedere numărul foarte mic de site-uri româneşti care tratează corect această temă. Munca noastră este importantă deoarece, în timp ce în Vest există numeroase surse de informare pentru cei ce caută să practice Artele Întunecate şi să-şi trăiască viaţa urmând Calea Sinistră, aici, în Europa de Est, aceste lucruri sunt mult mai dificile şi există foarte puţine grupuri care-şi împărtăşesc cunoaşterea şi experienţa pentru a-i ajuta şi a-i inspira pe alţii. Scriind şi vorbind despre această Cale nu înseamnă practicarea ei şi în timp ce mult s-a spus, prea puţin s-a făcut. Totuşi, cel mai bun mod de a înţelege un lucru este de a-l învăţa în limba maternă. Apoi vine şi Praxis-ul.

În paginile care urmează ne-am expus, într-o primă etapă, principiile după care ne ghidăm (secţiunile Principii şi Teologie), noţiuni de bază în Demonologie şi o serie de opere de Artă inspirate de forţele întunecate. De asemenea, am pus la dispoziţia celor interesaţi câteva articole, documente şi programe ce pot fi descărcate (secţiunile Articole şi Arhivă) şi o listă cu site-uri despre Satanism pe care le recomandăm celor ce vor să aprofundeze (secţiunea Diverse). În cea de-a doua etapă prezentăm o serie de exerciţii fizice şi mentale, meditaţii (secţiunea Antrenamente), noţiuni fundamentale de Vrăjitorie şi câteva Ritualuri de bază. Și cu toate că ne concentrăm eforturile asupra unei anumite tradiţii, oferim publicului un spectru larg de căi de descoperit, studiat, analizat şi practicat - ţine de individ ce metodă, sistem sau cale este mai potrivită lui/ei. În cea de-a treia etapă vom descrie pe larg, într-o manieră practică, tradiţia şi sistemul ezoteric pe care-l urmăm.

În continuare, cei ce doresc o imagine de ansamblu pot accesa linkul "Întrebări frecvente".
Azoth Numele site-ului reprezintă esenţa divină din noi toţi, Flacăra Neagră fiind spiritul pre-cosmic, increat şi reprezintă puterea care mistuie înauntrul celor iluminaţi şi puternici, făcându-i să pornească pe un drum de cunoaştere: al lor, a lumii înconjuratoare, ajungând până la Haosul pandimensional, care este originea tuturor lucrurilor. Această transcedere poate fi obţinută doar prin trezirea, fortificarea şi înălţarea Flăcării Negre, sau a Dragonului Negru, care se găseşte în stare latentă în sufletele celor puternici.

Elevarea potenţialului tainic (întunecat) poate fi obţinută prin acceptarea Gnozei, a cunoaşterii. Această cunoaştere/gnoză este sinonimă cu Sângele lui Kingu, Sămânţa lui Apep, Flacăra lui Moloch, Torţa lui Lucifer, Focul lui Prometeu, Darul lui Samyaza, Focul Negru al lui Ahriman, Veninul lui Taninsam, Focul fără fum al lui Typhon, Pneuma gnosticilor şi cu Piatra Filozofală a alchimiştilor.
Acest site nu este nicidecum un ghid pas-cu-pas. Cu toate acestea, noi oferim o anumită îndrumare şi un sistem de antrenament pentru cei ce ar putea fi interesaţi, la fel cum şi Calea noastră, Miturile noastre, pot fi folosite liber de către oricine, în orice fel şi în orice scop, motiv pentru care respingem restricţia, moralitatea, "copyright"-ului. Nu cerem nici un fel de suport financiar, nici măcar sub formă de donaţii. Toate materialele sunt gratuite şi sunt puse la dispoziţia celor care vor să înveţe. Site-ul nu are un forum deoarece suntem de părere că cea mai mare parte a discuţiilor de pe Internet sunt fără valoare, efemere, produsul unor oameni cu puţine cunoştinţe ezoterice şi chiar mai puţină practică ezoterică autentică şi experienţă personală, aceşti oameni fiind conduşi sau controlaţi fie de propriile dorinţe, de nişte impulsuri inconştiente sau de vreun formalism sau dogmă abstractă pe care nu o înţeleg raţional, sau de toate acestea la un loc. Aceste pălăvrăgeli sunt de cele mai multe ori imediat reactive, niciodată produsul unor reflecţii bazate pe experienţă, şi - atunci când nu sunt lipsite de conţinut - sunt superficiale din punct de vedere ezoteric şi/sau intelectual.

Singura valoare ezoterică a Internetului este că permite - cel puţin pentru moment - propagarea liberă a miturilor, a formelor cauzale, a diverselor Căi ezoterice, permiţându-le oamenilor să aibă acces la aceste lucruri şi să le analizeze (şi dacă e necesar să acţioneze pe baza lor sau să fie inspiraţi de acestea) în felul lor, în propriul lor timp cauzal. Bineînţeles, pentru a fi valide din punct de vedere ezoteric, astfel de acţiuni şi influenţe necesită un anumit inteval de timp cauzal: luni, dar cel mai probabil ani.
 

Despre noi


Suntem un cerc închis de oameni care doresc ca prin intermediul acestui site informativ să promoveze principiile Satanismului Tradiţional. Este irelevant pentru noi dacă oamenii, fie ei deschişi spre ezoterism sau nu, înţeleg ce facem şi de ce. Opinia şi judecata lor asupra noastră sunt irelevante.
Deşi nu primim noi membri, ne oferim să-i ajutăm cu sfaturi şi indicaţii pe cei interesaţi, în limita timpului disponibil. Indivizii trebuie să accepte faptul că ei şi numai ei sunt singurii responsabili pentru acţiunile lor, iar cunoaşterea ezoterică autentică se deprinde în timp şi pe cont propriu, prin efort personal şi nu prin participarea la diverse conferinţe, discuţii ş.a.m.d. Întâlnirile de grup sunt rare şi atunci când au loc acestea au un scop foarte precis. Un adept autentic trebuie să respingă orice formă de dogmă, "atitudine religioasă" sau formă de servilism şi să caute să-şi găsească singur răspunsurile şi să se descurce pe cont propriu. Cu toate acestea, uneori poate accepta o anumită îndrumare şi unele sfaturi din partea cuiva care a mai urmat această Cale şi care poate vorbi din propria experienţă.

Nu urmăm nici o ideologie politică şi ne opunem doctrinelor egalitariste. În natură nu există organisme 'egale' între ele; acestea ori evoluează, ori dispar, iar oamenii fac şi ei parte din acest sistem şi se supun aceloraşi Legi ale Naturii. Nu judecăm oamenii după aparenţe, după rasă, sex, orientare sexuală, etnie, vârstă sau statut social, ci în funcţie de cum sunt ei cu adevărat, în esenţa lor: oameni tari sau oameni slabi.

Calea noastră


Un Satanist este un explorator individual - călcând pe urmele altora şi probabil folosindu-le ghidurile, dar care caută mereu noi orizonturi, îndrăznind să sfideze convenţiile (în idei, precum şi ca morală şi atitudine), toate acestea ca parte dintr-o succesiune evolutivă care permite ca ceea ce este experimentat să fie înţeles şi să devină util. Din acest motiv, un Satanist adevărat înţelege tradiţia ca fiind importantă şi necesară - culminarea a secole de intuiţie şi înţelegere şi experienţa unui ghid util care permite mai departe noi progrese şi noi explorări. Este un punct de plecare pentru acea călătorie interioară şi exterioară care este începută la Iniţiere, precum şi o hartă a căii alese şi urmate.

Această tradiţie nu este sacrosanctă, dar posedă o validitate până când individul atinge etapa în care geniul unic din fiecare individ este făcut să dea roade, permiţând creerea (din experienţă şi descoperire de sine) unei căi unice şi împlinirea unui Destin unic.

Tradiţia furnizează doar un început - ţine de individ să meargă dincolo de ea, spre pericolele şi recompensele Abisului. Acest lucru este totuşi necesar - întrucât este, într-un anumit sens, o 'scurtătură' care permite ca autodezvoltarea să fie obţinută mult mai repede decât dacă nu s-ar urma un sistem de iniţiere. De asemenea permite înţelegerea deplină a potenţialului individual. Acest lucru nu înseamnă că e uşor de urmat - drumul poate că este mai scurt, dar este la fel de periculos (şi în unele locuri, chiar mai mult). Este o cărare montană către vârf şi nu o potecă ce duce la vale; îţi permite să vezi orizontul şi ceilalţi munţi ce aşteaptă să fie cuceriţi, căci ei nu pot fi văzuţi din văile împădurite de mai jos.

Dar fiecare nou Iniţiat trebuie să parcurgă acest drum singur. Şi pentru fiecare este o nouă experienţă, un proces de învăţare directă şi o realizare personală, căci doar foarte puţini s-au aventurat vreodată pe acea cale şi au ajuns în vârf să vadă la distanţă vârfurile chiar mai înalte ce aşteaptă dincolo de Abis.

Ceea ce este important este urmarea acestei căi - şi a merge dincolo de ea, către Abis - a întreprinde efectiv călătoria şi a experimenta în timp real ceea ce este întâlnit şi văzut: a fi dus către limitele rezistenţei şi a capacităţilor tale.
Nimeni nu poate face asta pentru tine - la fel calea nu duce către vreo dumbravă liniştită unde stai la picioarele vreunui 'Maestru' ascultând la fabulele şi experienţele lui trecute. Nu implică să stai comod 'acasă' cu siguranţa lumii tale cunoscute, a prietenilor şi a ideilor tale, la fel cum nu e o călătorie 'mentală' făcută în împrejurimi confortabile şi fără nici un efort fizic sau pericol. Este practică şi directă - şi implică încercări şi dificultăţi de ordin fizic şi psihic, şi deşi poţi fi destul de slab când începi această cale, nu vei mai fi la fel când vei reuşi, la fel cum dacă crezi că eşti suficient de puternic acum, te vei înşela amarnic.

Administraţie

Ultimele modificări au fost făcute la 29.12.2017 în secţiunea Tradiţia Sinistră                                   > Vezi lista actualizărilor <
A fost adăugat articolul Pelerinajul negru.
index hartă site căutare avansată
Pentru sugestii şi întrebări ne puteţi contacta la contact@flacaraneagra.ro

Contor accesări: (10.05.2017 - ~)