Antrenament fizic si mental


# Material suplimentar in curs de publicare

Zilnic
 • Intre 3 si 5 kilometri alergare sau 15 kilometri ciclism
 • Exercitii fizice (gimnastica/suplete/coordonare) timp de 15 minute

Saptamanal
 • Joaca "Jocul Stelelor" timp de cel putin doua ore (vezi NAOS: The Septenary Star Game)
 • Intre 9 si 15 kilometri alergare sau 45 de kilometri ciclism
 • Mers legat(a) la ochi timp de 15 minute, in natura si in zone cat mai izolate posibil. Alege un punct aflat la o oarecare distanta, apoi, legat(a) la ochi deplaseaza-te incet pana acolo si apoi repeta procedeul(astfel se dezvolta gradul de constientizare a energiilor din jur, externe tie).

Lunar - proba de rezistenta
 • Mers 30 de kilometri in 5 ore
 • Alergat 20 de kilometri sau 65 de kilometri ciclism

Nota: Acesta este un exemplu de program - timpii / distantele trebuie ajustate in functie de individ.

Antrenament spiritual

# Material suplimentar in curs de publicare
 • Importanta meditatiei

   Meditatia este foarte importanta pentru un satanist traditional deoarece prin meditatie sufletul omului avanseaza, devenind in timp foarte puternic. Prin meditatie gandurile nu vor mai circula haotic, vom deveni mai stabili atat mental, cat si emotional si astfel ne putem atinge toate scopurile in viata. Odata deschise punctele chakra, vom avea acces la diverse abilitati, cum ar fi vederea pe astral, auzul pe astral si astfel putem lua legatura cu anumite entitati (demoni, elementali).

   De asemenea, odata deschise punctele chakra, energia noastra creste foarte mult si vom putea consuma aceasta energie in ritualuri, fiecare punct chakra fiind folosit intr-un anumit tip de ritual. Aura este de asemenea foarte importanta, deoarece ne apara atat de boli, energii negative din mediu, precum si de atacuri spirituale.

   O aura puternica ne da abilitatea de a influenta alti oameni, precum si mediul inconjurator. Astfel vom putea obtine diferite lucruri(bani, putem atrage diferite persoane, putem sa ne vindecam incarcandu-ne aura cu energie solara si dirijand-o intr-o anumita zona a corpului si de asemenea putem provoca distrugeri incarcand aura dusmanilor cu energie gri) - toate acestea folosindu-ne doar aura.

   Un om cu o aura foarte puternica, care si-a deschis toate punctele chakra va putea , cu ajutorul vointei, sa-si controleze el singur soarta, atingandu-si toate scopurile in viata.

 • Respiratia

   1) Aseaza-te comfortabil intr-un scaun sau intinde-te pe pat si relaxeaza-te. Elibereaza-te de orice ganduri si sentimente inutile.

   2) La fiecare inhalare nu numai ca plamanii absorb oxigenul, dar si intreg corpul absoarbe energie. Tu inhalezi cu intregul corp. Respiratia ajuta corpul la absorbirea energiei.

   Sa stii ca alaturi de plamani, fiecare centimetru al corpului tau absoarbe energie simultan cu fiecare inspiratie. La fel cum un burete uscat bagat in apa absoarbe apa, corpul tau absoarbe energie cu fiecare respiratie. Energia poate fi inhalata si absorbita si apoi directionata intr-o zona specifica a corpului tau pentru vindecare. Intr-un timp foarte scurt, ar trebui sa fii in stare sa simti energia cum intra in tine odata cu aerul. Pe masura ce avansezi, vei putea sa vezi energia fara sa fie nevoie sa-ti imaginezi asta. Mai tarziu poti folosi aceasta meditatie de absorbire a energiei pentru a absorbi energie de la soare si din mediul inconjurator.

   3) Pentru a inversa procesul, da afara energia pe masura ce expiri. Asta te va face sa obosesti si ar trebui facuta regulat pentru a capata experienta. Expirarea energiei este utila in incarcarea talismanelor, activarea sigiliilor, vindecare s.a.m.d.

   In concluzie, este important sa-ti formezi un simt pentru energie. Respiratia este baza meditatiilor, a manipularii energiei si a puterilor mintii.
 • Starea de transa

   Inducerea starii de transa:

   1) Aseaza-te intr-o pozitia comfortabila. Pentru inceput nu te culca pe jos caci poti sa adormi.

   2) Inspira timp de sase secunde, tine-ti respiratia timp de sase secunde si apoi expira timp de sase secunde. Respira astfel pana cand esti complet relaxat(a). Ideal n-ar mai trebui sa-ti simti corpul.

   3) Imagineaza-te coborand pe o scara in intuneric. Nu vizualiza scara, doar imagineaza-ti ca te simti astfel coborand. Cand expiri, simte-te ca si cum ai cobori cu un pas, doi pe scara. Cand inspiri, simte-te stand nemiscat(a) pe scara.

   4) Acum da-ti drumul de pe scara si cazi liber inapoi. Daca ametesti sau te simti dezorientat(a), concentreaza-ti atentia asupra partii din fata a corpului si senzatia se va opri. Acest efect mental de cadere, cand este combinat cu relaxarea adanca si cu calmul mental, te va face sa intri in starea de transa.

   Ceea ce trebuie sa faci este sa obtii in mintea ta acest efect de cadere. Acesta schimba nivelul activitatii undelor cerebrale de la nivelul constient (Beta) la nivelul de somn (Alpha) sau la starea de somn adanc (Theta). Odata ce nivelul undelor tale cerebrale atinge nivelul Alpha, vei intra in transa. Odata ce ai senzatia de greutate, opreste exercitiul mental de cadere. Daca nu-ti place scara, imagineaza-ti ca esti intr-un lift:

   Cand inspirati trebuie sa aveti impresia ca liftul sta, iar cand expirati, liftul coboara cu viteza mare. Dupa cateva minute dati-va drumul intr-o cadere libera si nu o mai opriti cand inspirati. In cateva minute veti avea senzatia ca sunteti intr-un loc mult mai mare si ca atmosfera din camera voastra este mai apasatoare. In acel moment opriti caderea.

   5) Continua sa faci asta cat de mult timp este necesar. Timpul de a intra in transa variaza, depinzand de experienta ta in relaxare adanca si linistire mentala. O transa se simte in felul urmator: Totul devine mult mai linistit si te simti ca si cum ai fi intr-un loc mult mai mare, iar in acelasi timp te simti foarte mic(a). Vei avea in corp o usoara senzatie de vigoare. Totul se simte diferit, ca si cum ti-ai pune o curtie de carton in cap in timp ce te afli intr-o camera intunecata, simti cum se schimba atmosfera. E ca si cum totul devine usor estompat. Cat timp esti in transa, orice zgomot ascutit este dureros. Soapta unei persoane o poti auzi ca si cum ti-ar vorbi foarte tare, iar sunetele pot fi insotite de ecouri.

   Modalitatea de a iesi din starea de transa:

   Concentreaza-te pe miscarea degetelor de la maini si picioare. Odata ce iti poti misca un deget, flexeaza-ti mainile, misca-ti bratele, scutura usor din cap, cu alte cuvinte reanimeaza-ti corpul si apoi ridica-te in picioare si plimba-te cateva minute, insa NU te ridica brusc, altfel vei avea dureri mari de cap.

   Concluzii:

   Pentru a avansa in putere psihica, trebuie sa-ti antrenezi mintea. Cand suntem in starea de transa, undele noastre cerebrale coboara in frecventa considerabil. Creierul are doua emisfere – cea stanga care tine de logica, intelect, gandire analitica, matematica, limbaj, masculinitate si cea dreapta care tine de creativitate, imaginatie, arta, intuitie, feminitate. Partea dreapta este centrul subconstientului. Aceasta este partea mintii deschisa la sugestie si programare si este leaganul puterii noastre astrale. Atunci cand partea stanga a creierului este activa in gandire, partea dreapta nu poate fi accesata. Starea de transa adoarme partea stanga si astfel ne putem accesa si (re)programa partea dreapta (subconstientul).

   Este nevoie de antrenament pentru a-ti putea induce o stare de transa adanca. Acestea nu sunt mereu necesare, ci doar pentru cateva lucrarile specifice sunt foarte importante. Odata ce ne antrenam mintile sa ne cufundam din ce in ce mai mult intr-o transa, procesul devine din ce in mai usor si ia din ce in ce mai putin timp pe masura ce ajungem sa stapanim aceasta tehnica. Mintea este ca un muschi si pentru cei mai multi oameni, acest exercitiu va fi o introducere pentru o parte a mintii pe care nu au mai accesat-o niciodata pana acum.

   Este foarte important sa nu fim niciodata deranjati dintr-o stare de transa, mai ales in una adanca, deci asigura-te ca te afli intr-o camera sau zona unde esti singur(a) iar telefonul este inchis. Poate fi extrem de dureros sa fii trezit(a) brusc dintr-o transa iar durerea poate tine cateva zile, mai ales daca lucrezi cu energie in aceasta stare.

   Este normal ca intr-o stare de transa orice sunet sa fie dureros. Asta se intampla deoarece in aceasta stare simturile noastre sunt foarte ascutite. Un initiat poate intra voit intr-o stare de transa in doar cateva secunde. Toate conversatiile cu demonii si proiectiile astrale au loc in aceasta stare, asa ca veti avea nevoie de ea.

 • Meditaţia vid

   Meditaţie vid I

   1) Staţi confortabil şi inspiraţi 6 secunde, ţineţi aerul 6 secunde şi expiraţi 6 secunde. Faceţi asta până sunteţi complet relaxat.

   2) Uitaţi-vă fix la un obiect (preferabil negru) şi nu va gândiţi la NIMIC. La început este greu deoarece gândurile circulă continuu.

   3) După un timp veţi vedea o ceaţă strălucitoare în jurul obiectului ales (e preferabil ca obiectul să fie mic şi la aproximativ un metru de ochi).

   4) Încercaţi să rezistaţi 5-10 minute pentru început, apoi măriţi durata cu câteva minute, până ajungeţi la 20-30 de minute.

   Această meditaţie trebuie făcută zilnic, măcar 10 minute.

   Meditaţie vid II

   Se face asemănător cu prima metodă, cu menţiunea că în loc de obiect se pune o lumânare (la aproximativ 2 metri). Concentraţi-vă asupra flăcării timp de 20-30 de minute.
   Important este să lăsaţi toate gandurile să treacă, fără să le luaţi în seamă. Le observaţi, dar nu vă agăţaţi de ele.

   Beneficii: memorie mai bună, gândire limpede, control asupra emoţiilor.

 • Tehnici de vizualizare

   [HTML]

   Succesul magiei hermetice depinde în mare parte de abilităţile de vizualizare şi vibrare. De aceea, înaintea oricărei lucrări este nevoie de practică în ambele domenii. Exerciţiile de vizualizare crează şi ne întăresc viziunea astrală. Odată cu vizualizarea, direcţionam energie într-o anumită acţiune din lumea materială. Aproape orice invenţie este precedată de o idee, care este apoi revizuită şi pusă în practică - acelaşi lucru se aplică şi pentru energie. Această energie trebuie concentrată şi aplicată, altfel nu se întâmplă nimic. Vizualizarea intensă şi clar orientată direcţionează energia. Când te poţi concentra fără întrerupere şi când poţi menţine viziunea unui obiect dorit în minte pentru cel puţin cinci minute, atunci poţi spune că stăpâneşti tehnica de vizualizare.

   Sunt recomandate două tehnici pentru a-ţi dezvolta puterile de vizualizare (şi astfel, de concentare). Prima presupune petrecerea a aproximativ un sfert de oră pe zi timp de o săptămâna vizualizând în detaliu fiecare din sigiliile de mai jos.

   Setul I

   vizualizarevizualizarevizualizarevizualizarevizualizare

   Setul II

   vizualizare
   Petrece aproximativ trei minute vizualizând fiecare sigiliu, mai întâi desenând sigiliul, iar apoi închizând ochii pentru a-l vedea în minte. Când ai ajuns să poţi vizualiza cu uşurinţă sigiliile fără să fie nevoie să le desenezi înainte, încearcă să-l construieşti pe fiecare "în minte", închide-ţi ochii şi imaginează-te desenând sigiliile în aer şi repetă asta pentru fiecare sigiliu în parte. Parcurge sigiliile în ordinea în care sunt prezentate.

   Toate cele trei sigilii bidimensionale din setul II trebuie desenate şi vizualizate printr-o mişcare continuă.

   După ce-ai reuşit asta, încearcă să adaugi culori vizualizării sigiliului tridimensional: de exemplu, vizualizând luna în creştere ca fiind galbenă, o latură a tetraedrului ca fiind roşie, alta ca fiind albastră ş.a.m.d. Continuă astfel până când eşti satisfăcut(ă) că poţi conjura în minte culori şi sigilii şi să le ţii câteva minute. Dacă te ajută, încearcă să construieşti un sigiliu în minte fix înainte de a merge la culcare.

   A doua tehnică implică Jocul Stelelor. Construieşte-ţi Jocul Stelelor conform detaliilor din NAOS şi începe să joci jocul fie singur(ă), fie cu un adversar. Precum în şah, simplul fapt că joci jocul – şi încercând să gândeşti mişcările în avans – dezvoltă vizualizarea şi concentrarea la un nivel uimitor.

   Nu sunt necesare alte tehnici.   Ultima actualizare: 10.01.2016

 • Punctele si meridianele energetice

   Punctele chakra sunt centrii de energie din corp care transforma o anumita emotie(furie, teama, dorinta) in energie ce poate fi folosita in telekinetica, pirokinetica etc. Aceste puncte apar in diferite culori datorita vibratiilor diferite ale energiei.

   Chakra reprezinta un vortex (vartej) de energie, un centru de forta, aflat la intersectia mai multor canale energetice, care se gaseste intr-o rotatie continua. Ele au forma de conuri cu varful in centrul chakrei. Canalele energetice (meridiane sau nadi-uri) prin care circula energia sunt de natura subtila, strabatand intregul corp. In corpul uman se gasesc zeci de mii de chakre secundare si principale, dar noi ne raportam la cele sapte chakre principale.

   La om, rotirea chakrelor alterneaza si difera in functie de sex. La barbati prima chakra se roteste orar, urmatoare antiorar s.a.m.d. La femei prima chakra se roteste antiorar, a doua orar etc. Acestea sunt influentate si de energia planetelor sistemului nostru solar, existand o anumita interdependenta intre pozitia lor si energetica chakrelor.

   In corp exista 7 puncte chakra majore, reprezentate ca in figura:

   1. Muladhara - Chakra Radacina (rosu aprins), se afla la baza coloanei vertebrale

   2. Swadhisthana - Chakra Sacrala sau subolimbicala (portocaliu), se afla sub ombilic (buric)

   3. Manipura - Chakra Plexului Solar (galben-auriu), se afla in plexul solar

   4. Anahata - Chakra Inimii (verde), se afla la nivelul inimii, pe linia mediana a corpului

   5. Vishuddha - Chakra Gatului (albastru-azuriu), se afla la baza gatului

   6. Ajna - Chakra Celui de-al Treilea Ochi (indigo), se afla intre cele doua sprancene pe linia mediana

   7. Sakashrara - Chakra Coroanei (violet, alb-violet ), se gaseste in crestetul capului
   Chakrele interactioneaza intre ele in principal prin Canalul Guvernor (Sushumna), care le uneste pe toate si sunt formate de pulsatiile canalelor Ida si Pingala in locul unde acestea se intersecteaza. Prin Sushumna urca forta Kundalini, care este energia creatoare cosmica, forma de manifestare feminina a Divinului.

   Aceasta energie actioneaza in om in functie de dezvoltarea constientei sale, care de asemenea activeaza in acelasi timp chakrele mai mult sau mai putin. Cu cat gradul de constienta este mai mare, cu atat chakrele sunt mai active si energia Kundalini patrunde in ele cantitativ mai mult. Are loc o amplificare in avalansa in urma careia chakrele se deschid (se activeaza) mai mult, ceea ce duce la o constientizare si mai ridicata a trairilor, la dezvoltarea constientei noastre proprii. O data cu energia Kundalini, prin Sushumna spre fiecare chakra curge si energia Sinelui Divin Pur (Shakti). Odata ajunsa in Chakra Coroana, acesta energie, face ca omul sa recunoasca aspectul prezentei Divinului in toate domeniile vietii, acesta fiind cauza ancestrala a oricarei manifestari.

   Pingala este canalul purtator al energiei solare, calda, incandescenta; incepe la dreapta chakrei radacina sfarsindu-se in partea superioara a fosei nazale drepte. Ida este purtator de energie lunara, racoritoare si calmanta ; incepe la stanga chakrei radacina sfarsindu-se in partea superioara a fosei nazale stangi. Aceste doua canale pot prelua energia universala a vietii, direct din aer, prin inspiratie si pot elimina energiile negative, nocive, prin expiratie. Chakrele radiaza energie formand biocampuri sau corpuri de energie subtila, care se intrepatrund, in jurul corpului nostru fizic, fiecare avand culoarea chakrei corespunzatoare. Aceste biocampuri formeaza aura corpului uman si sunt in ordine, fata de corpul fizic, urmatoarele :

   1. Biocampul vital sau corpul fizic
   2. Biocampul de control si supraveghere sau corpul emotional
   3. Biocampul de protectie sau corpul mental
   4. Biocampul informational teluric sau corpul astral
   5. Biocampul de emisie sau corpul eteric
   6. Biocampul de receptie sau corpul intuitiv
   7. Biocampul de contact informational cu universal sau corpul cauzal


   Prin emisiile chakrelor influentam costient sau inconstient mediul înconjurator (oameni, situatii, materie), dar si suntem influentati de energiile si informatiile, receptate tot prin intermediul acestora. Nefunctionarea în regim normal a unei chakre, determina micsorarea biocâmpului generat de aceasta, (sau chiar inexistenta lui, când chakra respectiva este închisa) aparând dezechilibre energetice mari si implicit boala.

   În ordinea importantei, amintim existenta a doua chakre secundare aflate în palme pentru receptie si emitere de energie si în picioare, care în general folosesc la împamântarea energiilor negative si receptarea energiilor benefice telurice.

   În limba sanskrita, "chakra" înseamna "roata, cerc". Cele sase chakre, vortexuri energetice se gasesc localizate în zona trunchiului, gâtului si capului, pe linia mediana. A saptea chakra este situata în zona crestetului capului si este mai mult decât o chakra, fiind centrul suprem de integrare al întregii fiinte umane, facând legatura cu Divinul. Acesti sase centri de forta sunt situati la un centimetru în afara corpului fizic, iar cel de-al saptelea se afla deasupra vârfului capului. În acesti centri de forta se întâlnesc si se întrepatrund corpurile cauzal, mental si psihic cu corpul fizic.

   Din fiecare chakra radiaza un numar de spite energetice (canale energetice) cunoscute în yoga sub numele de petale de lotus. Toate acestea sunt vazute de clarvazatori, care descriu chakrele ca focare de lumina subtila distinct colorate, cu un numar diferit de petale (canale energetice), care pornesc dintr-un punct central si se revarsa în diverse puncte. În practica, trebuie sa stim ca, nu sunt doi clarvazatori care sa aiba aceeasi perceptie asupra culorilor , dar ceea ce este important este interpretarea acestora. Fiecare câmp bioenergetic sau corp subtil, care este generat de aceste chakre are culoarea predominanta a acestora.
 • Deschiderea chakrelor

   Cea mai simpla metoda de deschidere a acestor puncte este prin meditatie:

   Deschiderea primului punct chakra
   Deschiderea celei de-a 2-a chakra
   Deschiderea chakrei plexului solar
   Deschiderea chakrei inimii
   Deschiderea chakrei gatului
   Deschiderea celui de-al 3lea ochi
   Deschiderea chakrei cunoasterii


   Aceasta este ordinea de deschidere a punctelor chakra. Odata deschise, "sarpele"(forta kundalini) va urca prin coloana vertebrala, prin glanda pineala pana in varful capului(chakra cunoasterii). Totul se va limpezi si nici o intrebare nu va ramane fara raspuns.

   Primele trei Porti se numesc Chakrele Fiarei (determina instinctele),a patra Poarta se numeste Chakra Omului (determina principala caracteristica a omului: iubirea/ura, pasiunile etc.), iar ultimele trei Porti se numesc Chakrele Zeului (determina evolutia in zeu).


   Primul punct chakra (Muladhara)

   Numita “Muladhara”, culoarea ei este rosie si este localizata la baza coloanei vertebrale. Cu cat aveti chakrele mai active, cu atat mai bine se face miscarea energiilor prin ele, astfel incat constiinta de sine, sanatatea si viata pot sa apara. Acum este un timp foarte bun ca sa lucram cu chakra intaia, sau chakra de radacina, care este legata de supravietuire, de siguranta si securitate. Prima chakra inradacineaza corpurile noastre fizice in pamant. O buna retea de radacini ajunge in adancime, se extinde si isi formeaza sediul in sol, de unde soarbe umezeala si substantele nutritive care ii ajuta cresterea. Muladhara determina supravietuirea in situatii limita, controleaza adrenalina, forta bruta si viteza, instinctul natural de a-i proteja pe cei dragi si nevoia de a ne reproduce pentru a asigura continuitatea speciei.

   SEMNE DE DEFICIENTA LA NIVELUL CHAKREI INTAIA: incapacitatea de a economisi bani, probleme cronice de sanatate, lipsa unor limite sanatoase, senzatia de “cap in nori”, senzatia de dezradacinare, probleme de alimentatie, frica/teama generalizata, statul prea mult in fotoliu, supraalimentarea, materialismul si lacomia, preocuparea exagerata cu supravietuirea si cu propria persoana

   SEMNE DE SANATATE LA NIVELUL CHAKREI INTAIA: grija echilibrata pentru corpul fizic (plimbare, lucru in gradina, baie, yoga), acceptarea corpului fizic, capacitatea de a ne oferi hrana si grija necesara puterea de a manifesta abundenta in viata noastra, limite sanatoase

   Chakra bazala este asociata cu suprarenalele, oasele, intestinele, dintii, intestinele groase, anusul si unghiile. Pentru cristalo-terapie foloseste hematit si granat.

   Pentru deschiderea chakrei intai:

   1.Stati intr-o pozitie confortabila si relaxati-va.
   2.Tineti mainile ca in figura:

    (degetele mari trebuie sa se atinga in partea ridicata a palmei)
   3.Inspirati adanc si cand expirati scoateti sunetul s-s-s-s-s-s-s-s-s(asemenea unui sarpe).Cat timp expirati, incercati sa vizualizati chakra de la baza coloanei vertebrale(prima chakra) ca fiind o bila rosie si fierbinte de dimensiunea unui bob de mazare, care se extinde intr-un vortex de dimensiunea unei monede.Rotiti acest vortex cu viteza foarte mare(incercati sa simtiti caldura produsa).
   4.Repetati punctul 3. de 10 ori.

   EXERCITIU DE RESPIRATIE PENTRU CHAKRA DE RADACINA: Stam comod pe un scaun, sau pe jos cu picioarele incrucisate in pozitia lotus. Inchidem ochii si ne concentram atentia asupra oaselor bazinului. Apasam oasele bazinului in jos, in scaun sau in locul in care suntem asezati; observam cum coloana vertebrala pare ca se extinde. Inspiram si expiram, trimitand energie in oasele bazinului, timp de 1-3 minute. Constientizam prezenta energiei. Folosim respiratia astfel focalizata pentru energizare si echilibrare.

   A 2-a chakra (Swadhisthana)

   Portocalie la culoare, ea se numeste “swadhisthana” in sanskrita, ceea ce insemneaza “dulce”. Chakra a 2-a este asociata cu ovarele, testiculele, sistemul reproductiv, vezica urinara, rinichii si toate fluidele din corp. Aceasta controleaza emotiile de baza, relatiile cu cei din jur, felul cum te privesc ceilalti, controleaza libidoul, determina cat de reci/calzi suntem cu cei din jur si determina personalitatea si gusturile fiecaruia.

   Pe masura ce societatea noastra se confrunta cu probleme legate de sexualitate si amortire emotionala, incep sa apara distorsiuni in functionarea chakrei a doua, chakra apelor. Oamenii primesc mesaje foarte confuze: mass media ne inunda cu imagini erotice si senzuale, in timp ce noi ne angajam in dezbateri intense despre drepturile sexualitatii, si probleme de morala si de intimitate. Asemenea distorsiuni ne face sa ne intrebam daca e bine sa controlam sau invers - sa eliberam forta puternica a sexualitatii; daca sa ne acceptam sau nu senzualitatea, ca fiinte umane.

   Energia dulce este esenta chakrei a doua, localizata in abdomenul inferior, putin deasupra osului pubian. Curgerea si schimbarea sunt lucruri esentiale pentru mentinerea sanatatii chakrei apelor. Ea guverneaza fluiditatea, creativitatea, abundenta, sexualitatea, senzualitatea, placerea, emotiile, si grija fata de cei din jur. Fluctuatiile din viata sunt lucruri abundente si naturale, de fapt nimic nu este cu adevarat static. Si totusi de multe ori ne cramponam din toate puterile de obiceiuri si credinte care ne blocheaza si ne suprima curgerea, miscarea sanatoasa a fortei vitale. Cand incercam sa controlam, sau sa suprimam simtirea noastra, forta vitala devine stagnata si constiinta noastra devine ca un canal cu apa statuta, din ce in ce mai tulbure. Dar cum sa facem sa accesam curgerea creativa a vietii, cu placere si cu bucurie? Cum sa raspundem emotiilor noastre? Cum sa oferim si sa primim bucuria si placerea fizica, mentala si spirituala ? Observand si acceptand intorsaturile si curgerea vietii noastre putem sa obtinem o constientizare mai mare a fluiditatii prezente in corpul si mentalul nostru.

   SEMNE DE DEFICIENTA LA NIVELUL CHAKREI A DOUA: frica de a pierde controlul, lipsa pasiunii si creativitatii, disfunctii sexuale, atasamente sexuale puternice, senzatia de stagnare, refuzul senzatiei de placere, rigiditate in corp si in idei, limite neclare, ape tulburi, emotivitate excesiva, lipsa sentimentelor

   SEMNE DE SANATATE LA NIVELUL CHAKREI A DOUA: miscare fluida a corpului fizic, acceptarea naturala a placerii, acceptarea naturala emotiilor, acceptarea cu incredere a tuturor schimbarilor din viata limite clare, limpezi

   Pentru deschiderea celei de-a doua chakre:

   1.Stati intr-o pozitie confortabila si relaxati-va.Tineti mainile ca in figura:

    (nu indoiti degetele mari, ci tineti-le de-o parte si de alta)
   2.Inspirati adanc.
   3.Apasati-va pieptul cu barbia.
   4.Strangeti din anus.
   5.Expirati si scoate sunetul I-I-N-N-N-N-G-G-G-G-G-G-G-G si concentrati-va asupra celei de-a doua chakra.(punctele 3 si 4 se executa doar cand expirati--amplifica energia)
   6.Repetati punctele 2-5 de 10 ori.
   7.Concentrati-va cateva minute asupra celei de-a 2-a chakra.

   EXERCITIU DE MEDITATIE PENTRU CHAKRA APELOR: Stam comod pe un scaun, sau pe jos cu picioarele incrucisate in pozitia lotus. Inchidem ochii si inspiram adanc, dilatand abdomenul. La expiratie, constientizam cum abdomenul se relaxeaza si se micsoreaza, cum se inmoaie; totul e bine. Continuam sa respiram adanc, abdominal. Facem cu pelvisul miscari de rotatie in sensul miscarii acelor de ceasornic, timp de 1-3 minute, dupa care schimbam sensul rotatiei in sens invers miscarii acelor de ceasornic. Facem in gand o afirmatie creatoare si vizualizam cum o aducem in abdomen, odata cu inspiratia abdominala.

   A 3-a chakra (Manipura)

   Aceasta va confera initiativa si increderea de a obtine rezultatele dorite in actiunile mici si mari din viata voastra. Actiunea, vitalitatea si curajul sunt energiile chakrei a treia, asociate cu culoarea galbena si localizate in zona plexului solar, centrul organului digestiv. Chakra a 3-a determina taria de caracter, sentimentul de responsabilitate/datorie, controleaza vointa, forta interioara, auto-controlul, dorinta de a tanji spre perfectiune, de a deveni mai puternici, controleaza furia, instinctele fiarei si dorinta de a-i conduce pe altii.

   Cunoscuta si ca soarele interior, chakra de foc elibereaza energie si putere si necesita vointa unui luptator spiritual: incredere in sine, onoare de sine si rezistenta, astfel incat viata noastra sa poata sa fie o viata activa. Este centrul vibrational al puterii personale si individualizarii, guvernand respectul de sine simtul responsabilitatii si autodisciplina.

   Chakra a treia, numita “manipura” in sanskrita, este chakra prin care ne descoperim puterea si o coordonam cu incredere si autodisciplina, astfel incat sa nu o folosim nediscriminat, pana cand ne epuizam. Chakra a treia este de asemenea responsabila si cu lucrul focului digestiv; este nevoie de putere interioara pentru a digera si asimila ceea ce ne hraneste si pentru a elimina ceea ce nu ne este necesar.

   Cand chakra a treia este sanatoasa, ea confera senzatia de putere, prin actiunea ei avem convingerea ca “eu pot sa actionez ; pot sa actionez in aceasta viata astfel incat sa realizez ceea ce doresc”. Cu alte cuvinte, numai aprinzand focul nostru interior, putem sa ne traim viata cu adevarat.

   SEMNE DE DEZECHILIBRU LA NIVELUL CHAKREI A TREIA: abuz, dominatie, servitudine, pasivitate, epuizare, oboseala cronica, manie excesiva, explozii temperamentale, lipsa de respect de sine, abuzul fata de propria persoana, digestie slaba, codependenta, lipsa de vointa

   SEMNE DE SANATATE LA NIVELUL CHAKREI A TREIA: respect de sine, autodisciplina, comportament proactiv, vitalitate, rezistenta, stamina, hotarare, incredere, curaj simtul umorului, corectitudine

   Rolul si functiile celei de a treia chakre:

   A treia chakra a primit mai multe denumiri in literatura. Pana si localizarea ei este indicata in mai multe feluri. (Este vorba, de fapt, de o chakra principala si de mai multe auxiliare, ale caror functii insa se intrepatrund atat de strans, incat ele pot fi considerate o singura chakra principala.) Acestei chakre ii revine un rol complex. Ea este aferenta elementului foc. Focul inseamna lumina, caldura, energie si activitate, iar la nivel spiritual, chiar si iluminare.

   Chakra plexului solar constituie soarele si centrul de forta al omului. Aici preluam energia solara care hraneste, printre altele, corpul nostru eteric si, impreuna cu el si corpul fizic, dandu-i vitalitate si mentinandu-l. Prin cea de-a treia chakra intram in legatura cu lucrurile din lumea noastra si cu semenii nostri. Este domeniul prin care energia noastra emotionala radiaza in exterior. Relatiile interumane simpatiile si antipatiile, precum si capacitatea de a realiza un parteneriat emotional durabil sunt comandate in mare masura din acest centru.

   Pentru omul obisnuit, chakra a treia este sediul personalitatii. Este locul unde el isi gaseste identificarea sociala si care il ajuta sa se incadreze in normele societatii prin forta personala, prin tenacitate si nazuinta spre putere sau prin adaptabilitate.

   Un rol important al chakrei plexului solar este limpezirea pulsiunilor si dorintelor emanate de chakrele inferioare, indrumand si folosind energiile lor creative in mod constient, precum si manifestarea continuturilor spirituale ale chakrelor superioare catre lumea materiala, realizand o cat mai perfecta implinire a vietii la toate nivelurile.

   Chakra plexului solar se afla intr-o legatura directa cu corpul astral, denumit si corpul dorintelor si nazuintelor, care poarta si emotiile noastre. Aici pulsiunile si dorintele vitale din chakrele inferioare sunt decodate, prelucrate si transformate intr-o energie superioara, inainte de a fi modelate de catre constientul nostru impreuna cu energia chakrelor superioare.

   Un principiu asemanator observam si pe plan trupesc, in functionarea ficatului. Ficatul, in colaborare cu organele digestive, are rolul de a analiza hrana ingurgitata, separand elementele utile de cele nefolositoare, prelucrand tot ceea ce este folositor si trimitand aceste materii in locurile potrivite ale organismului.

   Acceptarea si integrarea corespunzatoare a sentimentelor si dorintelor, precum si a experientei de viata pe care o acumulam, face ca chakra a treia sa ramana lipsita de tensiuni si deschisa, ceea ce lasa lumina sa patrunda tot mai mult in viata noastra, iar lumea noastra sa fie tot mai insorita.

   Starea generala a dispozitiei noastre depinde in mare masura de cata lumina lasam sa patrunda in noi. Ne simtim luminosi, bucurosi si impliniti launtric atunci cand cea de-a treia chakra este deschisa, insa dispozitia ne este echilibrata si tulbure, daca chakra este blocata sau dereglata. Noi proiectam mereu aceste sentimente asupra mediului inconjurator, astfel ca intreaga viata ni se pare luminoasa sau intunecata. Cantitatea de lumina din noi determina limpezimea parerilor noastre si calitatea observatiilor pe care le facem.

   Printr-o integrare si o implinire launtrica tot mai perfecta, lumina galbena a intelegerii intelectuale patrunde in cea de-a treia chakra, transformandu- se treptat in lumina aurie a intelepciunii si a plenitudinii.

   Cu chakra plexului solar noi preluam direct vibratiile altor oameni si reactionam in mod corespunzator la calitatea acestor vibratii. Atunci cand suntem confruntati cu vibratii negative simtim semnalul unui pericol. Recunoastem acest lucru prin faptul ca chakra a treia se contorsioneaza involuntar, ca un mecanism de alarma. Aceste semnale devin insa inutile atunci cand in noi lumina va fi atat de puternica, incat va radia cu forta spre exterior si ne va inconjura ca o manta protectoare.

   Posibilitati de purificare si activare a chakrei plexului solar: Trairi in mijlocul naturii
   Lumina aurie a Soarelui corespunde cu lumina, caldura si forta chakrei plexului solar. Daca te deschizi in mod constient in fata influentei sale, aceste calitati vor fi revigorate in tine.
   Viziunea unui camp insorit, de rapita sau de cereale coapte, iti ofera si ea trairea unei impliniri manifestate ca raspuns la forta luminoasa a Soarelui.


   Terapie prin sunete: A treia chakra este activata prin melodii focoase. Muzica de orchestra, rasunetul coordonat al numeroaselor sunete poate conduce la armonizarea chakrei plexului solar. In caz de hiperactivitate, este potrivita orice muzica relaxanta, care calmeaza si care te ajuta sa te adancesti in centrul fiintei tale.

   Terapie prin culori: Un galben curat, insorit activeaza si intareste functiile celei de-a treia chakre. Galbenul invioreaza activitatea nervoasa, gandirea, precum si contactul si schimburile cu altii. Actioneaza impotriva senzatiei de oboseala launtrica, da bucurie si relaxare voioasa. Daca esti prea pasiv sau intristat, un galben pur iti va fi de ajutor pentru a relua viata si activitatea. Dar stagnarea psihica poate cauza si o reala constipatie fizica. O culoare galben-aurie are un efect limpezitor si calmant in problemele sufletesti si in imbolnavirile psihice. Ea fortifica activitatile spirituale si sprijina acele forme de intelepciune care se nasc din experienta.

   Terapie prin pietre pretioase

   Piatra semipretioasa numita ochi de tigru favorizeaza vederea fizica si pe cea launtrica. Ea ascute capacitatea de intelegere si de descoperire a unor greseli, precum si de tratarea acestora.
   Chihlimbarul: Da caldura si siguranta. Forta solara din el te conduce pe calea catre o bucurie mai mare si lumina mai limpede. Ajuta privirea launtrica si iti arata cum te poti valorifica in viata. Chihlimbarul sprijina si norocul in afaceri. Pe plan trupesc, chihlimbarul purifica organismul, are un efect de echilibrare asupra sistemului digestiv si hormonal, curata si intareste ficatul.
   Topazul: Piatra pretioasa de culoare galbena te umple in masura mare cu forta radioasa si cu caldura luminii solare. Da o stare de constienta mai lucida, vigilenta si limpezime, bucurie si vivacitate. De asemenea, anuleaza sentimentele impovaratoare si gandurile tulburi, constituind un ajutor in starile de anxietate si depresive. Fortifica si stimuleaza intregul corp si favorizeaza digestia corporala si spirituala.
   Citrinul: Aduce o stare generala buna, caldura si vioiciune siguranta si incredere. Te ajuta sa-ti prelucrezi experientele de viata si sa le integrezi in personalitate, precum si sa aplici in viata cotidiana observatiile intuitive. Aduce implinire interioara si exterioara si te ajuta in realizarea scopurilor tale. In domeniul fizic ajuta la eliminarea toxinelor, in indigestii si in diabet si invioreaza activitatea sanguina si nervoasa.

   Terapie prin arome:

   Lavanda: Uleiul de lavanda are un efect calmant si relaxant asupra chakrei plexului solar prea active. Vibratiile sale dulci, calde ajuta solutionarea si prelucrarea unor emotii stagnate.
   Rozmarinul: Uleiul de rozmarin proaspat si condimentat este potrivit mai ales in blocajul chakrei plexului solar. Are un efect inviorator si excitant, ajuta in depasirea leneviei si trezeste pofta de actiune.
   Bergamota: Vibratiile acestui ulei, extras din fructele pomului bergamot (para regilor) poarta in sine multa lumina. Aroma sa proaspata, citrica intareste energiile vitale. Da incredere in sine si siguranta.

   Pentru deschiderea celei de-a treia chakre:

   1.Stati intr-o pozitie confortabila cu spatele drept.
   2.Relaxati-va.
   3.Tineti mainile ca in figura:


   4.Inspirati adanc si apasati pieptul cu barbia.(ridicati barbia doar cand inspirati)
   5.Expirati si scoateti sunetul I-I-I-I-I-I-I. Simtiti vibratia in a 3-a chakra.(cu 12 cm mai jos de chakra inimii).
   6.Repeta pasii 4,5 de cel putin 6 ori.

   Meditatie pentru a treia chakra: Stam in picioare, cu picioarele putin departate. Inspiram si expiram de trei ori, aducand energia pina in zona plexului solar. Sarim usor timp de 1-3 minute, ca si cum am fi pe o trambulina. Ne oprim si reluam pozitia de stat in picioare cu picioarele usor desfacute si coloana vertebrala dreapta. Punem mainile pe umeri, cu coatele ridicate la nivelul umerilor. Inhalam si ne rasucim catre stanga, apoi la exhalare ne rasucim catre dreapta, timp de 1-3 minute, (pe o muzica vioaie). Facem tot posibilul ca sa ridem timp de 1 minut. Punem mainile pe plexul solar si la inspiratie aducem in plex urmatoarea afirmatie: “eu pot.” Repetam afirmatia de mai multe ori.

   A 4-a chakra (Anahata)


   Cunoscuta si ca puntea dintre mental si corpul fizic, chakra inimii nu se afla in zona inimii actuale, ci in mijlocul sternului, la centrul celor sapte chakre. Numita “anahata” in sanskrita, chakra inimii manifesta polaritati cum ar fi iubire si ura, bucurie si tristete, separare si conectare. Aceasta ne faciliteaza inovatia, abilitatea de a trece peste situatii grele, determina respectul de sine, increderea in propria persoana si increderea in alte persoane.

   Fara deschiderea chakrei inimii nu am putea avea prieteni apropiati sau relatii bune cu ceilalti si nu am putea sa ne simtim ca apartinem de o comunitate. Inchiderea chakrei inimii duce la separare si frica: de a forma legaturi, de alte persoane si in ultima instanta, de ce avem in propria noastra inima.

   Separarea, izolarea si alienarea impovareaza inima si o seaca de tendinta ei naturala de a fi in relatie armonioasa, ritmica, cu propria fiinta si cu ceilalti.

   SEMNE DE DEFICIENTA LA NIVELUL CHAKREI A PATRA: frica de intimitate, frica de a ne urma chemarea inimii, lipsa empatiei, neputinta de a simti bucurie, instrainare de scopul vietii, izolare, narcisism, deficienta imunitara

   SEMNE DE SANATATE LA NIVELUL CHAKREI INIMII: abilitatea de a oferi grija propriei persoane si celorlalti, relatii echilibrate, compasiune, iubire si bunatate, apreciere si recunostinta sistem imunitar puternic

   Pentru deschiderea chakrei inimii:
   1.Stati intr-o pozitie confortabila si relaxati-va.
   2.Incrucisati bratele ca in figura: (uniti degetul aratator cu cel mijlociu la ambele maini, celelalte degete unite si ele).


   3.Atingeti-va umerii cu mainile, lasand degelele unite ca la punctul 2. Chakra inimii se afla in locul in care bratele se suprapun(in centru).
   4.Inspirati adanc si lasati barbia in piept.(o veti ridica doar cand inspirati)
   5.Concentrati-va asupra chakrei inimii.
   6.Expirati si scoateti sunetul K-A-A-A-A-A-A-A-A-Y.
   7.Vizualizati-va intr-o aura verde luminoasa.
   8.Repetati punctele 4-6 de 10 ori si apoi concentrati-va cateva minute asupra chakrei inimii, incercati sa o simtiti.

   EXERCITIU DE MEDITATIE PENTRU CHAKRA INIMII: Stam comod pe un scaun, sau pe jos cu picioarele incrucisate in pozitia lotus. Inchidem ochii si inspiram adanc, aducandu-ne constiinta in centrul pieptului (mijlocul sternului). Ridicam umerii in sus, catre urechi, apoi ii coboram la loc. Tragem umerii in spate, ca sa aducem omoplatii cat mai aproape unul de celalalt. Cand inhalam, suntem atenti la senzatiile pe care le simtim in zona chakrei inimii. Cand expiram, o facem cu un oftat adanc, invitand inima sa se relaxeze si sa se deschida. Continuam aceasta respiratie profunda timp de 1-3 minute. Punem in continuare mainile, cu palmele in jos, pe chakra inimii. Continuam sa respiram si sa simtim senzatiile prezente in profunzime in inima noastra. Afirmam ca iubim si ca meritam sa fim iubiti/iubite.

   A 5a chakra (Vishuddha)

   Chakra gatului se afla in centrul gatului. Cunoscuta ca “visshuda” in Sanskrita, chakra a cincea guverneaza exprimarea sinelui, comunicarea, adevarul si abilitatea de a ne vindeca. Chakra gatului transmite constientizarea din interior catre lumea exterioara. Pe masura ce cuvintele pornesc din gura noastra, se manifesta si legea cauzei si efectului. Chakra gatului este portalul dintre cap si inima, unde energiile mentalului si ale inimii se intalnesc si schimba intre ele informatii. Lipsa de comunicare intre ratiunea mintii si simtirea inimii, ca si tendinta de a gandi prea mult in deficitul ascultarii interioare, se manifesta deseori prin tensiuni la nivelul gatului si umerilor. Calitatea vocii, inclusiv tonul si armonia sa, de asemenea puterea de a gasi si exprima propria noastra voce, sunt indicatori majori pentru sanatatea acestei chakre. Modul in care ne exprimam sau nu exprimam vocal sentimentele, ideile, tristetea, durerea, reusitele si dorintele afecteaza momentul creativ din lumea noastra. Afirmatii de genul “sunt prost” sau “nu sunt creator” nu fac decat sa perpetueze negativitatea. Ce trebuie sa facem este sa ascultam in profunzime si sa practicam folosirea cuvintelor astfel incat ele sa reflecte Intelepciunea prezenta in noi. Acest lucru ne va elibera.

   SEMNE DE DEFICIENTA LA NIVELUL CHAKREI A CINCEA: frica de a vorbi si de a ne exprima pe noi insine, frica de a ne exprima nevoile emotionale, voce prea slaba sau prea dominatoare, vorbire in exces, neatentie in ascultare, intrerupere, insultare, blamare a interlocutorului, barfa si minciuna, coruperea adevarului, folosirea de expresii negative legate de propria persoana/fiinta, falci inclestate

   SEMNE DE SANATATE LA NIVELUL CHAKREI GATULUI: ascultare atenta, comunicare clara, echilibru intre ascultare si vorbire, puterea de a spune adevarul, puterea de exprimare a emotiilor, relatie echilibrata intre minte si inima

   Deschiderea chakrei gatului:

   1.Tineti mainile ca in figura:


   2.Inspirati adanc si tineti-va respiratia cat este confortabil. Cand expirati scoateti sunetul a-a-a-a-a-a. Ar trebui sa simtiti vibratia in gat.
   3.Repetati de cel putin 8 ori.

   Acest exercitiu se face odata pe saptamana pana cand chakra gatului se va deschide total.

   Al 3lea ochi (Ajna)


   Este pozitionata in mijlocul fruntii, in punctul celui de-Al III-lea Ochi. Este colorata in indigo si este asociata cu meditatia, un nivel inalt de intuitie si auto-constientizarea.

   Aceasta chakra ne furnizeaza energie pentru a experimenta ganduri/idei concise si clare. A 6-a chakra controleaza partea spirituala a omului, abilitatile mintii, de a vedea/comunica cu demonii, controleaza simturile pe astral, fiind in acelasi timp si puntea spre mintile altora (telepatie). Este centrul pentru maturitatea psihologica si pentru principiile etice si filosofice. Cand este activata complet, aceasta chakra stimuleaza ambele emisfere ale creierului. Emisfera dreapta controleaza intuitia si activitatea creativa. Emisfera stanga controleaza gandirea rationala si analitica. Atunci cand cele doua emisfere lucreaza impreuna, se formeaza o imagine armonioasa asupra realitatii, care consta in gandire logica, imaginatie si intuitie. Chakra Fruntii este puterea mintii de a crea realitatea noastra la nivel fizic, emotional si mental. Este acea parte a mintii unde ne transformam vietile, unde ne incarcam cu vitalitate si de unde ne conducem visele.

   Chakra Fruntii ne ajuta sa ne trezim mintea si sa ne intrebam daca ceea ce gandeam este adevarat sau fals. Pentru a activa complet aceasta chakra este necesar sa ne examinam cu adevarat ideile auto-limitatoare, care ne marginesc valoarea (devenirea). Scopul ei spiritual ne poate conferi intelepciune, imaginatie, intuitie si cunoastere. Pe masura ce extragem adevarul din experientele vietii noastre, vom dezvolta aceasta chakra si ne vom dezvolta (intari) spiritul.

   Este important sa nu ignorati celelalte chakre si sa nu va concentrati numai pe dezvoltarea Chakrei Fruntii. Daca veti face astfel, va veti simti in dezechilibru, neimpamantati si chiar deziluzionati.

   Deschiderea celui de-al 3-lea ochi:

   1.Stati comod si relaxati-va.
   2.Tineti degetele ca in figura:


   Cu degetul mare de la mana dreapta apasati partea laterala a degetului aratator de la mana stanga.
   Ar trebui sa simtiti o furnicatura slaba.Acest impuls il veti simti intr-un singur punct asa ca aveti mult de cautat.Cand l-ati gasit TINETI-L MINTE.Veti mai avea nevoie de el.Tineti-l apasat pe tot parcursul meditatiei.
   3.Inspirati adanc pe nas.Tineti aerul 6 secunde si apoi expirati pe gura, cu limba intre dinti(incercati sa scoateti sunetul TTTTTTTHHHHHHHH(ca in cuvantul din limba engleza "the").Limba trebuie sa VIBREZE intre dinti.Incercati sa simtiti vibratia in al 3lea ochi(in spatele fruntii).
   4.Repeta punctul 2 de 10 ori.

   Acest exercitiu trebuie facut 5 zile la rand(la aproximativ 24 de ore distanta).La inceput veti simti o presiune in centrul fruntii, e perfect normal, cel mult o durere de cap.
   Al 3lea ochi este considerat un blocaj, ceea ce il face mai greu de deschis decat restul(exista 3 blocaje pe care le-am intalnit la majoritatea oamenilor(al 3lea ochi, chakra inimii, chakra intai).
   Dupa fiecare exercitiu de deschidere va trebui sa meditati asupra celui de-al 3lea ochi, altfel se va inchide:
   1.Inchideti ochii(NU INCORDATI MUSCHII OCHILOR).
   2.Tineti degetul apasat ca la exercituil de deschidere.
   3.Incercati sa va "priviti" al 3lea ochi din centrul fruntii(o bila de energie indigo).
   4.Transferati vederea prin al 3lea ochi.Uitati-va prin el, nu va mai ganditi la ochii fizici.

   Pentru a grabi deschiderea, va propun urmatorul exercitiu:
   1.Tineti degetele de la mana dreapta pe frunte, adunate in centrul fruntii(unde este al 3lea ochi).
   2.Vizualizati al 3lea ochi ca fiind o bila indigo si cum o energie aurie trece din mana prin al 3lea ochi.Energia nu se acumuleaza in bila indigo, ci TRECE PRIN EA.
   3.La inceput veti simti o durere, ca o presiune.
   4.Tineti exercitiul 10-15 minute. 

   A 7a chakra (Sakasrara)

   Este pozitionata in varful capului, pe coroana craniului, aproximativ in acelasi loc unde copiii au acel “punct moale”. Culoarea cea mai adesea asociata cu acest centru energetic este violet. Aceasta chakra este asociata cu realizarea (cunoasterea) spirituala, contemplarea in tacere, adevarul etern si aspectul cel mai inalt al Sinelui superior. A 7-a chakra controleaza legatura cu divinitatea(Suprafiinta) si determina evolutia in Zeitate, ne confera abilitatea de proiectie astrala, permite intelegerea divinitatii, ne reveleaza scopul pentru care suntem aici, motivul pentru care am fost creati.

   Chakra Coroanei ne aduce perspicacitate, minte patrunzatoare, o cunoastere mai exacta a ceea ce suntem capabili sa indeplinim si cunoasterea scopului nostru cel mai inalt. Pentru unii, aceasta poate parea ca o “criza a varstei a II-a”, deoarece iluminarea ne poate conduce la respingerea a ceea ce am fost si la cautarea (urmarirea) a ceea ce dorim sa devenim.

   Pentru a activa complet Chakra Coroanei, nu este necesar sa renuntam la lume si la aspectele ei materiale. Scopul nostru trebuie sa fie acela de a vedea Spiritul in toate formele vietii si de a intelege ca suntem aici, pe Pamant, pentru a fi fericiti si pentru a indeplini nazuinta sufletului nostru catre iubire, pace si bucurie.

   Cand ne activam complet Chakra Coroanei, trebuie sa fim odihniti, linistiti si impacati, pentru a comtempla minunile si misterele Divinului. Prin echilibrarea activitatilor noastre cu cautarea spirituala, vom putea ramane “impamantati” in viata zilnica, aducand adesea vindecarea si transformarea in moduri subtile lumii noastre inconjuratoare.

   Deschiderea chakrei cunoasterii(pentru aceasta trebuie sa aveti deschis al 3lea ochi):

   1.Inspirati adanc si tineti-va respiratia 4 secunde.(Repetati de 5 ori).
   2.Concentrati-va asupra celui de-al 3lea ochi(ar trebui sa simtiti o presiune in centrul fruntii).
   3.Tineti mainile ca in figura:


   4.Inspirati adanc si tineti-va respiratia cat timp este confortabil.Cand expirati scoateti sunetul BBBBBB(cu buzele aproape inchise).Prima data concentrati-va asupra celui de-al treilea ochi, apoi asupra glandei pineale (in centrul creierului)--acum ar trebui sa fiti la 1/3 din expiratie--apoi asupra chakrei cunoasterii (din varful capului).
   5.Repetati punctul 4. de cel putin 5 ori.
 • Meditație chakra (I)   1) Relaxaţi-vă.

   2) Vizualizaţi fiecare punct chakra ca fiind un vârtej de energie (în culoarea specifică).

   3) La om, rotirea chakrelor alternează şi diferă în funcţie de sex. La bărbaţi prima chakră se roteşte orar, următoarea antiorar şi aşa mai departe. La femei prima chakră se roteşte antiorar, a două orar etc. Rotiţi fiecare punct chakra cu viteză foarte mare până se roteşte de la sine, începând cu chakra 1, de la baza coloanei vertebrale şi terminând cu chakra cunoaşterii.

   Chakra 7 -- Violet
   Chakra 6 -- Indigo
   Chakra 5 -- Albastru deschis
   Chakra 4 -- Verde
   Chakra 3 -- Galben
   Chakra 2 -- Portocaliu
   Chakra 1 -- Roşu

   Această meditaţie trebuie făcută zilnic, 5-10 minute.

   Locaţia punctelor chakra: • Meditație chakra (II)   Aşa cum corpul nostru cauzal, fizic are anumite organe cu funcţii specifice, la fel are şi cel acauzal, corpul spiritual (sufletul). Aceste organe sunt cel mai frecvent numite drept chakre, iar chakrele sănătoase sunt esenţiale pentru buna funcţionare a sufletului, care, la rândul său, duce la buna funcţionare a corpului şi a minţii. Şi aşa cum corpul cauzal poate fi întărit şi antrenat prin exerciţiu, la fel poate şi sufletul - înţelegerea şi aplicarea acestui fapt este printre primele etape ale evoluţiei spirituale.   Cel mai eficient mod de a activa chakrele combină lumina şi sunetul, adică vizualizarea şi cântul.

   Notă: Această meditaţie foloseşte o corespondenţă netradiţională între chakre şi culori.

   Meditaţia:

   Începeţi prin vizualizarea unei sfere de energie violet în chakra coroanei. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia violet în chakră; pe măsură ce expiraţi, vibraţi "GURUAVE". Repetaţi de 7 ori.

   Aduceţi sfera de energie până la chakra frunţii, schimbându-i culoarea în argintiu. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia argintie în chakră; pe măsură ce expiraţi, vibraţi"CHANDRAMASE". Repetaţi de 7 ori.

   Aduceţi sfera de energie până la chakra gâtului, schimbându-i culoarea în albastru. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia albastră în chakră; pe măsură ce expiraţi, vibraţi "BUDHAAYA". Repetaţi de 7 ori.

   Aduceţi sfera de energie până la chakra inimii, schimbându-i culoarea în verde. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energie verde în chakră; pe măsură ce expiraţi, vibraţi "SHUKRAYA". Repetaţi de 7 ori.

   Aduceţi sfera de energie până la chakra solară, schimbându-i culoarea în auriu. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia aurie în chakră; pe măsură ce expiraţi, vibraţi "SURYAE". Repetaţi de 7 ori.

   Aduceţi sfera de energie până la chakra sacrală, schimbându-i culoarea în roşu. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia roşie în chakră; pe măsură ce expiraţi, vibraţi "BHAUMAYA". Repetaţi de 7 ori.

   Aduceţi sfera de energie până la chakra rădăcină, schimbându-i culoarea în negru. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia neagră în chakră; pe măsură ce expiraţi, vibraţi "SHANISVARA". Repetaţi de 7 ori.

   Acesta este doar "scheletul" lucrării şi-l puteţi modifica în orice fel doriţi. Această meditaţie trebuie realizată zilnic pentru a avea rezultate puternice şi de durată.   Ultima actualizare: 10.01.2016

 • Meditaţie chakra (III)

   [HTML]

   Notă 1: Această meditaţie este bazată pe tradiţia septenară a Ordinului celor Nouă Unghiuri.
   Notă 2: Această meditaţie foloseşte o corespondenţă netradiţională între chakre şi culori.


   Începeţi prin a cânta *Diabolus, apoi intraţi într-o transă - cu cât mai adâncă, cu atât mai bine.

   Concentrează-te pe prima chakră, vizualizând-o ca un tetraedru negru cu vârful în sus. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia neagră în chakră. Pe măsură ce expiri, vibrează "KAOS", trimiţând valuri de energie neagră prin aura ta. Repetă de patru ori.

   Concentrează-te pe a două chakră, vizualizând-o ca un tetraedru roşu cu vârful în sus. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia roşie în chakră. Pe măsură ce expiri, vibrează "AZIF", trimiţând valuri de energie roşie prin aura ta. Repetă de opt ori.

   Concentrează-te pe chakra solară, vizualizând-o ca un tetraedru auriu cu vârful în jos. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia aurie în chakră. Pe măsură ce expiri, vibrează "LUX", trimiţând valuri de energie aurie prin aura ta. Repetă de douăzeci de ori.

   Concentrează-te pe chakra inimii, vizualizând-o ca pe o tetraedru dublu de culoare verde. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energie verde în chakră. Pe măsură ce expiri, vibrează "HRILIU", trimiţând valuri de energie verde prin aura ta. Repetă de cincisprezece ori.

   Concentrează-te pe chakra gâtului, vizualizând-o ca pe un tetraedru albastru cu vârful în jos. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia albastră în chakră. Pe măsură ce expiri, vibrează "SATAN", trimiţând valuri de energie albastră prin aura ta. Repetă de douăsprezece ori.

   Concentrează-te pe chakra frunţii, vizualizând-o ca un tetraedru de argint cu vârful în jos. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia argintie în chakră. Pe măsură ce expiri, vibrează "NOX", trimiţând valuri de energie argintie prin aura ta. Repetă de treizeci de ori.

   Concentrează-te pe chakra coroanei, vizualizând-o ca pe o tetraedru violet, cu vârful în jos. Pe măsură ce inspiri, absoarbe energia violet în chakră. Pe măsură ce expiri, vibrează "AZOTH", trimiţând valuri de energie violet prin aura ta. Repetă de zece ori.

   Acum întinde-te pentru cel puţin cincisprezece minute şi simte toate energiile astfel chemate. Simte-ţi corpul acausal cum se extinde spre exterior şi cum energiile tale se contopesc cu totul din jurul tău.

   Pentru cele mai bune rezultate combinaţi această meditaţie cu o reţea de cristale incluzând şi un tetraedru de cuarţ de dimensiuni apreciabile.   *Diabolus

   Dies Irae, dies illa
   Solvet Saeclum in favilla
   Teste Satan cum sibylla.
   Quantos tremor est futurus
   Quando Vindex est venturus
   Cuncta Stricte discussurus.
   Dies irae, dies illa!   Ultima actualizare: 17.01.2016 • Aura


   Aura este un camp energetic ce are o anumita frecventa. Tot universul "vibreaza" la o anumita frecventa. Fiecare are aura sa, chiar si obiectele. Fiecare aura are caracteristicile sale, cum ar fi culoare, intensitate, forma, etc. Pentru a va dezvolta sensibilitatea la aure, treceti-va o mana peste cealalta, la 2-3 cm. La inceput veti simti doar caldura palmei, dar apoi veti observa ca pe langa caldura mai este si altceva: energie.
   Pentru a va vedea aura aveti nevoie de al treilea ochi. Dupa ce reusiti sa-l deschideti, cand va uitati la mana voastra veti vedea niste linii slabe care inconjoara mana (cel mai bine se vede in jurul degetelor). In timp veti putea vedea culori si diferite forme.

   Culorile aurei(semnificatii):
   1.Negru: intelepciune, putere suprema, protectie impotriva altor entitati.
   2.Albastru: pace interioara, liniste, intelepciune, educatie, putere oculta.
   3.Aurie: avere, intuitie, imbogatire rapida, folosita pentru vindecare.
   4.Verde: bani, iubire, armonie, succes.
   5.Indigo: meditatie, abilitati mentale, telepatie.
   6.Portocalie: creativitate, atractie, energie, entuziasm.
   7.Purpurie: folosita la indepartarea energiilor daunatoare, influenta, succes in afaceri.
   8.Rosie: incredere in sine, furie, pasiune.
   9.Argintie: abilitate mentala, folosita pentru hipnoza si ca bariera impotriva energiilor gri.
   10.Alba: echilibreaza celelalte energii din corp.
   11.Galbena: intelect, electronica, depanari, imbunatateste memoria.
   12.Gri: boala, slabiciune.NU O FOLOSITI NICIODATA PE VOI, in cantitati mari inseamna moarte.Aura crestinilor este gri din nastere, dar prin meditatie se poate reface.

   Amplificarea aurei

   1.Stati confortabil si relaxati-va.
   2.Inspirati adanc si vizualizati cum energia din cap, picioare, spate si piept se strange intr-o bila in centrul corpului(a 3-a chakra).
   3.Expirati si vizualizati cum energia din bila formata se extinde in tot corpul si apoi cu 5 cm in afara corpului.
   4.Inspirati din nou si vizualizati cum energia se amplifica, are o nuanta mai puternica, mai luminoasa.
   5.Expirati si extindeti energia si mai mult in afara corpului fizic.
   (la inceput folositi energie aurie(cel mai simpul de utilizat), apoi puteti incerca si alte culori in functie de scop.

   Repetati de cateva ori.
   Beneficii: aura foarte puternica.
   Aceasta meditatie trebuie facuta in fiecare zi macar 3 minute.

   Curatarea aurei

   1.Stati confortabil si relaxati-va.
   2.Vizualizati-va cuprins de o energie aurie luminoasa care va umple tot corpul.
   3.Acum vizualizati fiecare punct chakra ca o bila stralucitoare de foc.
   4.Tineti "lumina" in voi 4-5 minute.

   Aceasta meditatie trebuie facuta zilnic.
   Beneficii: va apara de boli si lasa energia sa circule libera prin punctele chakra.
 • Telepatie

   1) Deschideti-va cel de-al 3-lea ochi(vizualizati o bila de energie aurie in centrul fruntii). Faceti asta 4 minute.

   2) Vizualizati fata persoanei cu care doriti sa vorbiti si deschideti artificial si al treilea ochi al persoanei cu care doriti sa vorbiti in acelasi mod(bila de energie aurie in centrul fruntii).

   3) Vizualizati un tub luminos care porneste din centrul fruntii si se conecteaza in centrul fruntii la persoana cu care faceti legatura.

   4) Incarcati cu energie aurie si tubul luminos.

   5) Comunicati prin ganduri, idei si imagini (trimiteti gandurile voastre si o sa le primiti pe cele ale persoanei cu care vorbiti).

   Nota: pentru ca gandurile sa se transmita in totalitate, recomand ca ambele persoane sa aiba deschis al treilea ochi prin meditatie si prin celelalte tehnici cunoscute.