Corespondenţe septenare :: Tradiţia Sinistră :: Flacăra Neagră :: Un site dedicat Satanismului Tradiţional

Tradiţia Sinistră

| Auto-iniţiere în Tradiţia Sinistră | Gradele de iniţiere | Sistemul Septenar | Tarotul Sinistru | Jocul Stelelor |

| Physis | Cântul ezoteric | Pelerinajul negru | Glosar de termeni | Corespondenţe septenare |
 

Corespondenţe septenare

Sferă Luna

Mercur

Venus

Sol

Marte

Jupiter

Saturn

Cuvânt Nox Satan / Lucifer Hriliu Lux Azif Azoth Chaos
Simbol Animal încornorat Pentagramă întoarsă Dragon Vultur Septagon întors Gaură Neagră
Zeu Întunecat Noctulius Satan Darkat Karu Samsu Shugara Davcina Vindex
Stagiu Neofit Iniţiat Adept Extern Adept Intern Maestru Mare Maestru (Magus / Mousa) Nemuritor
Lucrare magică Şamanism Ritual ceremonial Transă, sex Oracol, dans Sacrificiu Jocul Stelelor -
Intenţia lucrării Cunoaştere ascunsă Pofte/indulgenţă Iubire/farmece Profeţie/Revelaţie Moarte/Distrugere Belşug/Succes Haos/Subminare
Lucrări specifice Teroare şi cunoaştere sinistră Indulgenţă şi transformare Extaz şi iubire Viziune şi înţelegere Distrugere şi sacrificiu Înţelepciune şi belşug Haos
Mod muzical Dorian Eolian Mixolidian Hipolidian Ionian Lidian Frigian
Cânt ezoteric Agios Kabeiri Agios Lucifer Agios Elutrodes Agios Olenos Agios Baphomet Agios Alastoros Agios Vindex
Note şi acorduri Sol major Mi minor Fa diez Re minor Do major Si bemol La bemol
Instrument muzical Trompeta Orga Harpa Flaut Tobe Vioara Pian
Element alchimic Pământ Aer Apă Foc Sare Mercur Sulf
Arbori Alun Tisă Plop Stejar Anin Fag Frasin
Esenţe Petriochor Sulf Santal Stejar Musc Civetă Măselariţă
Metal Argint Mercur / Zinc Cupru Aur Fier Staniu / Alamă Plumb
Cristal Cuarţ Opal Smarald Ametist Rubin Ambră Diamant
Corp geometric Trapezoid Tetraedru Piramidă Cuboid Octaedru Icosaedru Dodecagon
Stea Sirius Arcturus Antares Mira Rigel Deneb Naos
Culoare 1 [cauzală] Albastru Galben Verde Portocaliu Roşu Violet Indigo
Culoare 2 [acauzală] Argintiu Negru Alb Auriu Albastru Purpuriu Violet
Eon Pre-Hiperborean Hiperborean Sumerian Elen Apusean Galactic Cosmic
Centru eonic Urali (Rusia) Stonehenge (Anglia) Tigru / Eufrat (Irak) Delphi (Grecia) Long Mynd (Anglia) / NRW (Germania) Saturn (unul din sateliţi) -
Date eonice 7000-5000 î.e.n. 5000-3500 î.e.n. 3000-1500 î.e.n. 1000 î.e.n. - 500 e.n. 1000 - 2500 e.n. - -
Proces alchimic Calcinaţie Separaţie Coagulare Putrefacţie Sublimare Fermentare Exaltare
Sezon alchimic Berbec Scorpion Solstiţiul de iarnă Solstiţiul de vară Balanţă Capricorn -
Sigiliu alchimic
Formă Noapte Indulgenţă Extaz Viziune Sânge Azoth Gând / Logos
Chakra Muladhara Swadhisthana Manipura Anahata Vishuddha Ajna Sahasrara
Zi a săptămânii Luni Miercuri Vineri Duminică Marţi Joi Sâmbătă
Etapele vieții 0-7 ani
49-56 ani
7-14 ani
56-63 ani
14-21 ani
63-70 ani
21-28 ani
70-77 ani
28-35 ani
77-84 ani
35-42 ani
84-91 ani
42-49 ani
91-98 ani
Panteon grec Artemis Hermes Afrodita Helios Marte Zeus Chronos
Panteon dac Bendis Derzelas Kotys Vatra / Hestia Kandaon Gebeleizis Zalmoxis


Note:

1) Prin formă ne referim la forma "cauzală / exterioară / exoterică" (abstractizarea, ideea) asociată cu fiecare sferă. Astfel, "ideea" cauzală asociată cu sfera Lunii este Noaptea (Nox) în toate variaţiunile ei, practice, mitologice etc. În ceea ce privește Soarele, forma/ideea este "anticiparea" care cuprinde artele ezoterice, cum ar fi "viziunile", premonițiile, prezicerea viitorului și așa mai departe.

2) Steaua se referă la numele tablei corespondente din Jocul Stelelor.

3) Culoarea 1 se referă la culoarea "cauzală / exterioară / exoterică" (aspectul exoteric) și culoarea 2 la "culoarea acauzala / interioară / ezoterică" (aspectul ezoteric) asociat cu o anumită sferă. Atunci când culorile sunt amestecate în anumite proporții, culoarea rezultantă reprezintă atât aspectele cauzale cât și acauzale ale sferei, iar culoarea care rezultă este aceea a sferei ca nexion.

4) Procesul se referă la procesul "alchimic" clasic asociat cu fiecare sferă și care este considerat arhetipal / simbolic în natură și legat de procesul alchimic / arhetipal dominant care apare (sau care ar putea să apară) în psihicul individului în timpul acelei etape a Caii Inseptite. Astfel, sfera lui Venus - asociată cu cea de-a treia etapă a Caii Inseptite - reprezintă "coagularea" care apare în psihicul inițiatului, ca urmare a experienței de a întreprinde un Rol Interior (extaz exoteric), ca rezultat al organizării unei nexion funcțional (extaz exoteric) și ca urmare a realizării Ritualului de Grad al Adeptului Extern (o primă experimentare a extazului ezoteric), urmat de Ritualul de Grad al Adeptului Intern (extazul ezoteric, dincolo de cuvinte).

5) Cuvântul se referă la un sunet util care, atunci când este incantat/vibrat într-o anumită manieră, poate evoca ceva din natura acuzală a sferei, mai ales dacă acest lucru este întreprins în timpul sezonului corespunzător și combinat, într-un ritual, cu parfumul corespunzător sferei, culoarea cauzală / acauzală amestecată și muzica efectuată în modul sau cheia corespunzătoare sferei.

6) Sezonul se referă la momentul în care "energiile", emanațiile, "influențele" unei anumite sfere sunt, pe Pământ și în psihicul nostru, cele mai pronunțate sau mai vizibile, adesea inconștient (ca în vise sau prin ce ne transmite Destinul/Wyrd-ul, ca în intuiții sau premoniții, de exemplu). Astfel de influențe sunt exprimate adesea/manifestate/simțite de către practicant în termenii formei / ideii / arhetipului sferei. Astfel, influența Lunii poate fi prezentată prin formule / idei / arhetipuri asociate cu Noaptea/Nox.

Sfera lui Saturn - al cărei Cuvânt este Haos (Χάος) - nu are niciun anotimp asociat și astfel, se spune că influențeaza într-un fel sau altul toate anotimpurile, manifestat prin intermediul unei idei / forme / arhetip al Rațiunii / Logosului, care indică sensul ezoteric al Kaos / Χάος, atât ca loc, cât și ca arhetip; O semnificație arhetipală manifestată în cel de-al treilea tratat al vechiului Corpus Hermeticum:
 
"În abis, [este] un întuneric incomensurabil și, prin influența numenului,
Apă și delicata Pnuema, acolo, în Kaos.
Apoi, a apărut un numinos simbol și, de sub solul nisipos,
Pergamentele au coagulat din esența fluidă.
Iar toate zeitățile particularizează natura fecundă."
 

7) Ciclurile septenare ale vieții:

0-7 ani - perioada guvernată de LUNĂ: accentul cade pe hrană, joacă, schimbări profunde ale corpului, sănătății, formarea personalității primare; Perioada educativă primară numită "cei 7 ani de acasă"
7-14 ani - perioada guvernată de MERCUR: accentul cade pe acumularea de cunoștințe, informare, lectură, învățare, studiu, deprinderea primelor forme de comunicare și expresie (scris, citit, conversația); Momentul obținerii unei identități sociale; buletinul.
14-21 ani - perioada guvernată de VENUS: accentul cade pe relațiile sociale, pe sentimente, dragoste, artă, căutarea unei forme de exprimare artistică; dragoste, plăcere, tandrețe, sociabilitate, sentimentalism, romantism, afecțiune, atracție. 21 ANI - majoratul oficial în cea mai mare parte a lumii
21-28 ani - perioada guvernată de SOARE: accentul cade pe afirmarea personalității, pe aspectul exterior, căutarea succesului, încercarea de a ieși în evidență; perioada creatoare, de exprimare a personalității și egoului, voință, ambiție, dragoste.
28-35 ani - perioada guvernată de MARTE: accentul cade pe relația cu sexul opus, viață sexuală, impulsivitate, luptă, forță, energie.
35-42 ani - perioada guvernată de JUPITER: accentul cade pe carieră, profesie, situație materială, succes, faima, afirmare, recunoașterea meritelor; călătorii, expansiunea spiritului, căutarea a noi forme spirituale, aplecarea spre religie și credință.
42-49 ani - perioada guvernată de SATURN: perioada maturității depline, liniște sufletească, introvertire, simțul datoriei, înțelepciune, elevare spirituală, afirmarea deplină a responsabilităților, limitări impuse.
49-56 ani - perioada guvernată de LUNĂ: o reîntoarcere la nevoile primare: sănătate, hrană, stabilitate, securitate, familei, casă, instincte materne.
56-63 ani - perioada guvernată de MERCUR: nevoia de comunicare, nevoia de a împărtăși și povești amintirile trecutului, dorința de a fi un fel de ghid pentru alții mai tineri.
63-70 ani - perioada guvernată de VENUS: nevoie de afecțiune, dorința de a avea familia în preajmă.
70-77 ani - perioada guvernată de SOARE: încercarea de impunere a personalității, se intră în conflict cu generațiile tinere.
77-84 ani - perioada guvernată de MARTE: impuslvitate, neînțelegeri, conflicte.
84-91 ani - perioada guvernată de JUPITER: căutarea credinței, spiritualitate, pregătirea pentru marea trecere.
91-98 ani - perioada guvernată de SATURN: pregătiri suplimentare pentru marea trecere.

8) Sezoanele Berbec, Balanță, Rac și Capricorn au alocate mai mult spatiu in comparatie cu alte constelații zodiacale (astrologice), deoarece sunt perioade de "emanații cosmice" mai puternice decât altele; aceste perioade sunt marcate de cele doua Echinocții și Solstiții. Astfel, perioada de maximă influență asociată cu Venus începe în jurul Echninocțiului de primăvară și durează timp de o lună lunară; perioada asociată cu Soarele începe în jurul Echinocțiului de toamnă; și asa mai departe.

9) În contrast cu sezonul asociat fiecărei sfere (conform cu Tabelul I, de mai sus) - care influențe sunt adesea percepute inconștient sau într-un mod arhetipal, aceste perioade de influență sporită sunt asociate cu vrăjitoria practică (personală); Adică, cu un scop conștient manifestat prin intermediul unui ritual. Astfel, un vrăjitor/o vrăjitoare ar putea alege să întreprindă un rit conform cu sfera lui Venus (cum ar fi farmecele de dragoste) în timpul echinocțiului de primăvară.

10) Ocultistul serios va observa că numai cele patru "sfere inferioare" sunt asociate cu perioade propice pentru realizarea vrăjitoriei personale. Acest lucru se datorează faptului că sferele ulterioare sunt asociate cu vrăjitoria Eonică, nu personală; Cu "formele" asociate sferelor ulterioare - Sânge, Azoth și Rațiune/Logos - furnizând o indicație a tipurilor de vrăjitorie Eonică care sunt sau pot fi asociate cu aceste sfere superioare.

Culori reflexive şi note muzicale
Notă Culoare
Do Roşu aprins
Sol Portocaliu
Re Galben
La Verde (viridian)
Mi Albastru
Fa Roşu închis
Si Indigo
Fa diez Violet
Do diez Purpuriu
La bemol Negru
Mi bemol Xantin
Si bemol Purpuriu Tyrian
 
Istoric actualizări: 26.08.2017 / 20.01.2018